В Пловдив се провежда финалът за Световната киноложка купа 2015

08:42, 24 окт 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финалът за световната киноложка купа 2015 се провежда днес в Пловдив. Шампионските титли ще си оспорват над 300 кучета от 35 породи. За четвърти път домакин на атрактивната надпревара за четириноги е Международен панаир Пловдив.

Сред най-интересните участници е йоркширски териер с шоколадов цвят на козината. Новата порода се развъжда едва от пет години, като за първи път тя се явява на подобно състезание в България.

Този вид четириноги стават все по-актуални сред любителите на кучета у нас. Красиви са, приличат на копринена играчка. Подходящи са за алергични хора, уверяват експертите.

На киноложката изложба ще бъде показан и биро йорки – друга разновидност на йоркширския териер, която е една от най-редките породи в света. От Русия, специално за състезанието ще пристигне китайски булдог. Победителите ще получат международната титла CACIB.

В неделния ден пък ще се проведе Шампионат на Великобритания за всички породи кучета, който се организира за първи път в България.

И в двата дни състезанията ще се провеждат пред палата 6 на панаира. Началният им час е 11 ч., а от 12 ч. за зрителите ще има забавни демонстрации на популярните спортове с кучета аджилити и фристайл фризби.

Билетът за шоуто струва 2 лева, а за ученици, пенсионери  и инвалиди входът е 1 лев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама