Искат имунитета на кандидат за общински съветник от Левски заради заплаха за убийство

09:01, 24 окт 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратура внесе предложение до главния прокурор за снемане имунитета на кандидата за общински съветник от град Левски Христо Маринов, заради отправени заплахи с убийство към журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова. За случая съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Софийска градска прокуратура е извършила проверка по сигнал за отправена закана за убийство от лице с имунитет. Събраните данни сочат, че в следобедните часове на 21 октомври 2015г., Христо Младенов е отправил закана за убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова. Заплахата е била по повод проведено от нея журналистическо разследване във връзка с джебчийските кражби в гр. Варна и региона и излъчен репортаж.

Заканата е уплашила Димитрова, която изпитала основателен страх за живота си и този на близките си.

Събраните в хода на проверката данни уличават Христо Маринов като извършител на престъпление против личността, уточняват от прокуратурата. Христо Маринов е кандидат за общински съветник за община Левски и към настоящия момент се ползва с имунитет - срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Днес се очаква главният прокурор да внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Христо Маринов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама