ОДМВР-Плевен сформира оперативен щаб за опазване на реда в деня на вота

09:19, 24 окт 15 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на ОДМВР-Плевен създаде специална организация за гарантиране обществения ред и сигурността в деня на изборите за местна власт и национален референдум 25 октомври, информираха от пресцентъра на полицията.

Всеки забелязал нередност може да информира властите чрез открит денонощен телефон 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail:[email protected]

За координиране и управляние на дейността на структурните звена при ОДМВР – Плевен е създаден Оперативен щаб. Щабът ще поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на област Плевен и с всички организации, имащи отношение към вота. Съвместно с прокуратурата и ДАНС са набелязани конкретни мерки за гарантиране на честен и безпристрастен вот.

По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето.

При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама