Ден на отворените врати в Административен съд - Добрич

09:21, 24 окт 15 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на годишната програма за дейността му Административният съд в Добрич организира на 30 октомври Ден на отворените врати. 

Целта е да се даде възможност за повишаване на правната култура на гражданите и запознаване с работата на органите на съдебната система.

Желаещите граждани и журналисти могат да научат повече за структурата на съда и съдебната власт като цяло, да се запознаят със спецификата на работата на магистратите и с функциите на Административния съд и да посетят помещенията на съда в Съдебната палата от 9 до 16 часа.

Председателят на  съда обявяви конкурс за есе за ученици от 9-и до 12-и клас на тема по избор “Независимостта на съдията и доверието ми към съдебната система“ или “Очакванията ми към съдиите за почтеност и благоприличие”. Текстовете се приемат до 17 ч.  днес на e-mail адрес: [email protected]. Участниците трябва да посочат трите си имена, класа и училището, в което учат.  

Есетата ще бъдат оценени от комисия, съставена от магистрати, на 26 октомври. Победителят ще бъде обявен и награден на 30 октомври в Зала № 8 на Съдебна палата град Добрич от председателя на Административен съд – Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама