Демонстрация на иновативни очни операции в УМБАЛ "Свети Георги"

10:21, 24 окт 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Иновативна оперативна техника за хирургично лечение на отлепена ретина, както и иновативна техника за имплантиране с пришиване на вътреочна леща при усложнено протекло отстраняване на катаракта, ще бъде показана в Клиниката по очни болести на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, съобщи проф. д-р Нели Сивкова, ръководител на клиниката и председател на СНЦ „Българска Асоциация Ретина“.

Това ще се случи в рамките на Десетия юбилеен витреоретинален симпозиум  на тема "20, 23, 25+, 27+ G PPV: QUO VADIS", който се провежда в събота и неделя в Пловдив.

Домакин на симпозиума с международно участие по традиция са Университетската очна клиника и Катедрата по очни болести към Медицински университет-Пловдив.

Форумът ще бъде открит в 13:30 часа с лекционна програма в зала "Пловдив-1" на Новотел Пловдив. На втория ден от 9 ч.до 13 ч. ще бъде демонстрирана хирургия "на живо".

Проф. д-р Нели Сивкова и световноизвестният гост-хирург проф. Петер Шурман от Университетската болница в град Тюринген, Германия, ще извършат миниинвазивна витректомия със 7500 разреза в минута.

Този тип хирургия представлява един от най-съвременните методи за извършване на безшевна, максимално щадяща хирургия на ретина и стъкловидно тяло.

С помощта на аудиовизуална връзка от операционната очни лекари от цялата страна и чужбина ще наблюдават хода на операциите. Те ще имат възможността в реално време да задават въпроси на хирурга. Сателитната връзка ще свърже операционната и със зала "Пловдив 1" в Новотела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама