Шофьори редовно влизат в забранена улица в центъра на Шумен

14:39, 24 окт 15 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьори редовно нарушават забрана за навлизане по улица „Стефан Караджа” в Шумен, установи репортерска проверка на Topnovini.bg.

Само за половин час над десет автомобила не спазиха правилника за движение по пътищата и въпреки, че има знак, който забранява движението по улицата в едната посока, водачите минаваха по нея.

Topnovini.bg припомня, че улиците „Стефан Караджа” и „Хаджи Димитър” до хотел „Мадара” станаха еднопосочни, след като решението за промяната в транспортната схема на града бе публикувано през август в Държавен вестник.

Новите правила за движение по двете улици бяха приети на сесията на Общинския съвет през юли, на базата на становище на Общинския експертен съвет по устройство на териториите.

Променена е транспортната връзка по ул. „Стефан Караджа” в участъка между ул. „Съединение” и ул. „Васил Левски”.

Улицата става еднопосочна, като по нея се осъществява движение с пътни превозни средства само в северна посока от ул. „Съединение”към ул. „Васил Левски”, тоест надолу към хотел „Мадара”.

Проверката установи също, че не се спазва и забраната за престой и паркиране на същата улица. Това допълнително усложнява движението, като предизвиква и конфликти между шофьорите.

Според Закона за движение за пътищата, шофьорите, които влизат в забранени за движение в една посока улици, подлежат на фиксирана санкция от 30 лв., а водачите, които си позволяват да спират след знак, забраняващ това, трябва да бъдат глобени с 20 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама