ПМГ "Добри Чинтулов" отново с Купата на Ротари клуб за скоростно изкачване (снимки)

14:39, 24 окт 15 / Спорт 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на ПМГ „Добри Чинтулов”спечелиха Купата на Ротари клуб – Сливен в четвъртото издание на “скоростното изкачване” на Хамам баир по стълбите, водещи до паметника.

Природо-математиците събраха актив от 33 точки, след като излъчиха индивидуални призьори в няколко от възрастовите групи. Това бе трета  Купа за представителите от гимназията, след като и в предходните две години се поздравиха с отборната победа.

В проявата, която бе под наслов “Напред и нагоре”, се включиха около 200 ученика от 5 до 11 клас от 12-ет сливенски  училища.

Стартът на изкачването бе пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам байр.

Най-масови отново се оказаха малките възрастови групи. Оспорвана бе борбата за разпределението на медалите.

В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Деница Пенева от Трето училище. Тя измина разстоянието за 6.04 минути. Втора се класира Лора Петрова от Трето училище с време 6.22 мин. Трета по стълбите към върха завърши Даниела Стоева  от  Трето училище с време 6.28 мин.

При момчетата 5-7 клас победител стана Данаил Петков от  Трето училище с резултат от 5.00 мин, следван от Йордан Петров  с 5.06 мин от 11-то СОУ. Бронза спечели Марко Данчев  от 12-то училище с резултат 5.09 мин.

В групата на 8-9 клас победата в дамското направление спечели Кристияна Кънева от Художествената гимназия с време  от 5.51 мин, пред Мария Ганева /ПГХТ/ със 7.16 мин и Мария Караиванова /ПМГ/ със 7.19 мин

При момчетата от същата възраст победата бе за Димитър Любенов от Пето училище с 4.32 мин. Второ място зае Иван Златев /ПМГ/ с 4.43 мин, а на трета позиция се класира Стефан Куртев /ПМГ/.

В групата на  момичетата от 10-11 клас с първото място се поздрави Наталия Димитрова /ПМГ/ с 6.26 мин, пред Радостина Колева /ПГХТ/ с 6.67 мин и Магдалена Торлакова  /ПГИ - Ямбол/ със 7.37 мин

В мъжкото направление от същата възраст с най-добър резултат пред паметника на Хамам баир финишира Стефан Йорданов /ПМГ/ с 4.13 мин, следван от Даниел Гроздев /ПГХТ/ с 4.49 мин и Виктор Комбалов /ХГ. С 5.15 мин.

Всички те получиха медали и тениски, връчени от представителят на общината Димитър Назъров и президентът на Ротари клуб – Сливен Ангел Ангелов.

След приключването на скоростното изкачване за ученици Ротари клуб – Сливен поканиха всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване  на наградите, което се състоя пред паметника на Хамам баир.

Спортният сайт на Сливен „Sliven-sport.com”, Topnovini.bg и Телевизия Канал 6 са  медийните  партньори на своеобразна спортна проява, която се превръща в традиционна.

Домакините от “Ротари клуб” и Община Сливен  осигуриха  безплатни напитки за участниците в проявата, футболни топки за всички участващи отбори и рекламни сувенири за водачите на отборите по групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама