Прокуратурата с две обвинения след вчерашния щурм в НАТФИЗ

15:05, 24 окт 15 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има образувано наказателно производство за хулиганство и за принуда срещу неизвестен извършител. Принудително, по насилствен начин, Волен Сидеров е взел телефона на студентка, която се е опитала да го снима, докато е бил в сградата на академията. В последствие телефонът е върнат. Това каза пред журналисти по време на извънреден брифинг зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Обяснението му дойде след като вчера  Волен Сидеров нахлу в сградата на НАТФИЗ, докато вътре все още се провеждаха учебни занятия. Заедно с него бяха депутатът Десислав Чуколов и още десетина души.

Сарафов обясни, че все още не може да се говори за категорично извършено престъпление, тъй като все още се събират доказателства по случая. Той посочи, че вече са били разпитани 9 свидетели.

„До края на деня ще съберем всичко необходимо като доказателства и ще го предадем на главния прокурор Сотир Цацаров. След това Сидеров ще бъде привлечен", каза още Сарафов.

Припомняме, че седмица по-рано Сидеров се замеси в друг скандал в близост до академията. Тогава депутатът обвини собственик на денонощен магазин, че продава нелегални цигари, както и наркотици.

Твърди се, че Десислав Чуколов ударил и полицай, а обвиненията и нападките от страна на представители на партията на Сидеров продължи и в Съдебната палата, в сградата на Висшия съдебен съвет и в медийното пространство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама