В София задържаха арабин, издирван за убийство в европейска държава

15:37, 24 окт 15 / Политика 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на София е задържано лице от арабски произход, представило паспорт на гражданин от европейска държава. След проверка е установено, че лицето се издирва с червена бюлетина за убийство, извършено в европейска държава. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов по време на извънреден брифинг в министерството, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"На автомагистрала "Тракия" на територията на Стара Загора екип на "Пътна полиция" е подал сигнал за спиране на микробус със софийска регистрация. Шофьорът не се подчинява, спира на отбивка и побягва, но е задържан. В микробуса са установени 26 лица чужди граждани. Образувано е досъдебно производство за помагачество при транспортиране на нелегални мигранти", съобщи още главният секретар на МВР.

Той добави, че в района на Трън при проверка на микробус с пернишка регистрация в товарно помещение са установени 28 мигранти, а след претърсване на района в близост са установени още 20 мигранти. Костов обясни, че водачът на МПС-то е български гражданин , който вече е бил осъждан. Той е задържан и е обвинен за каналджийство.

Главният секретар на МВР обясни, че нарушителите са хванати в рамките на акция на МВР и ДАНС, която се провежда от вчера. По време на акцията са установени 25 лица съпричастни към каналджийска дейност и са задържани 225 незаконно пребиваващи чужденци.

"В изпълнение на двата основни приоритета, които сме си поставили за следващите дни, а именно противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите и противодействие на каналджийската дейност“, каза още той.

До момента са предприети съответните действия по компетентност срещу общо 995 лица. Съпричастните към престъпления против изборното законодателство са 745 лица. Освен тези лица са задържани и 38 лица, обявени за общодържавно издирване по текущи случаи. Общо от дейността до момента са образувани 84 досъдебни производства. Иззети са били и 5 незаконно притежавани оръжия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама