Румяна Бъчварова: Проверяваме всички сигнали за купуване на гласове

16:32, 24 окт 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Още през август е утвърден план с конкретни дейности, срокове и отговорници по организацията около изборите. Това каза на извънредна пресконференция по повод предстоящите избори утре, вътрешният министър Румяна Бъчварова, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Тя посочи, че в областните дирекции се изпълняват мерки, съобразени със спецификата на района и се осъществява контрол по изпълнение на дейностите.

"От дирекция "Инспекторат" се извършва проверка по създадената организация във връзка с изборите и са отстранени констатираните пропуски по изпълнение на основните дейности. За координиране работата на МВР, ДАНС и Прокуратурата със съвместна заповед е формирано национално междуведомствено звено", добави министъра.

Бъчварова посочи още, че от началото на август към МВР се организират и провеждат срещи с представители на водещи електронни медии, неправителствени организации, Софийския университет "Св.Климент Охридски" и съвместно с аналитичната дирекция на МВР се изготвят анализи на практиките за купуване на гласове и се обменя информация за конкретни случаи.

Вътрешният министър, каза че общо 3261 служители от различни структури на МВР са командировани в помощ на областните дирекции за опазване на обществения ред на 24 и 25 октомври.

"Всички изборни книжа са транспортирани до съответните областни избирателни комисии при охрана и при съпровод от полицейски сили", посочи Бъчварова и допълни, че за охраната на избирателните секции, които са 11 844, са ангажирани 13 115 полицейски служители.

"Поради изключителната ангажираност на служителите е ограничено и прекратено ползването на отпуските, но на всички се осигурява възможност за гласуване", каза още Румяна Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама