Видеонаблюдението между Лесово и Резово е с дефектно електрозахранване

16:49, 24 окт 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Видеонаблюдението по българо-турската граница между Лесово и устието на Резовска река, тоест по протежение на близо две трети от границата, има дефект в електрозахранването.

Това съобщава агенция БГНЕС, цитирайки документация на обявена от „Гранична полиция” обществена поръчка за „Проектиране, доставка и монтаж на уредби за компенсиране на върнатата реактивна енергия на мястото на потребление за единадесет обекта, елементи от интегрираната система за наблюдение на границата с Република Турция”.

От техническото описание на заданието става ясно, че поради дължината на трасето е нужно да се инсталират уредби за регулиране на напрежението, което се подава към камерите на видеонаблюдението. 

От документацията става ясно още, че “Гранична полиция” бърза с избора на изпълнител. Срокът за кандидатстване е 2-ри ноември, а за изпълнение на възложените ремонтни дейности е даден срок от три месеца след сключването на договора. Изборът на изпълнител ще е на база оферта с “най-ниска цена”. 

Системата за видеонаблюдение в участъка от ГКПП Лесово до устието на река Резовска бе изградена в последните години, а финансирането в размер на около 40 млн. лв. бе от осигурено от Европейския съюз чрез фондовете за опазване на външните граници на общността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама