381 са сигналите за купуване на гласове, свален е имунитетът на 9 участници в изборите

17:13, 24 окт 15 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
381 са получените сигнали за купуване в МВР. По 114 от тях са образувани досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес. Това стана ясно на извънредна пресконференция в МВР, по повод предстоящите местни избори, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Към момента в МВР са постъпили общо 679 сигнала за нарушение на изборния процес. От тях 313 са постъпили по тел. 112. От граждани в районите управления "Полиция" и по откритата линия на МВР са постъпили 243 сигнала", посочи Лъчезар Милушев от МВР и добави, че всички сигнали по най-бързия начин се предават на съответната областна дирекция на МВР и се осъществява незабавна проверка.

Зам.-главният секретар Борислав Сарафов посочи, че към настоящия момент прокуратурата  е свалила имунитетът на 9 кандидати за кметове и общински съветници.

Той допълни, че от постъпилите 679 сигнала, до момента са образувани 78 наказателни производства, свързани с престъпления срещу политическите права на гражданите. Постановени са и 318 отказа, а останалите все още се проверяват.

По думите на Сарафов, 36 са установените престъпления като извършени хулигански действия от кандидати или подобни деяния, но представляват престъпления свързани с изборния процес.

"До момента в качеството на обвиняеми са привлечени 4 лица конкретно по тези престъпления. Внесени са до момента 2 обвинителни акта", уточни той.

Сарафов подчерта, че всеки един сигнал е отработен в рамките на 48 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама