Издават удостоверения на гласоподаватели с изгубени документи

17:42, 24 окт 15 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички столичани, които са изгубили документите си за самоличност ще могат да гласуват на местните избори. Утре звената "Български документи за самоличност“ ще работят от 08:30 до 18:00 часа, а издаването на удостоверения за гласуване ще бъде напълно безплатно. Това съобщи днес гл. комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

На брифинга в МВР Терзийски обяви, че изборните книжа вече са превозени от печатниците до общинските избирателни комисии. В 16:00 часа е започнало транспортирането им към секционните избирателни комисии в столицата.

„След като приключи този процес навсякъде в тези 11 844 места ще бъде поета охраната от полицейски служители, която ще се осъществява до приключването на изборния процес". "Във всяка областна дирекция има създаден щаб съвместно с окръжна прокуратура и териториалното звено на ДАНС за отработване на всички сигнали на 24-часов режим", обясни той.

До края на изборния ден, който приключва в 19:00 ч. гражданите ще могат да подават сигнали за изборни нарушения при работните групи във всяко районно управление в София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама