Полицията с открита линия за нарушения в изборния ден

20:16, 24 окт 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За престъпления срещу политическите права на гражданите и други правонарушения, препятстващи нормалното протичане на изборния процес сигнали и жалби могат да се подават в съответните структури на Министерството на вътрешните работи- ОДМВР, както и на открита линия на МВР за подаване на сигнали за изборни нарушения на телефон 02/9822232, факс 02/ 9825646 и на електронен адрес [email protected].

Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Подаваните на откритата линия сигнали трябва да са относими към дейността на МВР по време на изборния процес.

Ккъм 19.00 часа на днес полицията е поела охраната на СИК на територията на Шуменска област. Секциите ще бъдат  предадени на секционните комисии  утре сутринта преди началото на изборния ден. Полицаите ще извършват охрана извън секциите. При поискване от председателя на секционната комисия полицейските служители ще вземат отношение при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.

Над 300 служители са включени в охраната на помещенията на СИК, охраната на изборните материали, на обществения ред и сигурността  преди и по време на изборния ден.

До момента от ОДМВР- Шумен са издадени 91 удостоверения  на български граждани, с които могат да упражнят правото си на вот  в изборния ден. Само през днешния ден са издадени 26, като 3 от тях в звено “Български документи за самоличност” в Шумен, 4 във Велики Преслав, 12 в Каолиново и 7 в Нови пазар. По-голяма част от издадените удостоверения са поради изгубени документи, следват ги документите с изтекъл срок. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама