Веселин Марешки разби монопола на пазара на горивата във Варна

20:54, 24 окт 15 25 1387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Находчивият бизнесмен Веселин Марешки смаза конкуренцията и на пазара на горивата във Варна. Най-новата придобивка на известния като фармацевтичен бос варненец е бензиностанция VM Petroleum в ж.к. "Кайсиева градина", която заработи в петък.

Цените на бензина, дизела и газта в бензиностанцията на Марешки са значително по-ниски в сравнение с другите доставчици на горива. Докато на OMV, например, литър дизел се търгува за 2.12 лева, при Марешки цената е 1.86 лева. Литър бензин върви за 1.88 лева при 2.10 при конкуренцията. Газта е 83 стотинки, показа репортерска проверка. 

Още с откриването на бензиностанцията, която се намира на бул. "Трети март", срещу хипермаркет "Алати", пред колонките са се извили километрични опашки и така е вече втори ден, разказаха шофьори, допълвайки, че обслужването е много бързо. Плащанията засега стават само кеш, но до няколко дни във VM Petroleum ще бъде монтиран и пос терминал, научи още Topnovini.bg.

Темата за новата придобивка на Марешки набира все по-голяма популярност и във Facebook. "Марешки изтрепа рибата с горивата", не крият възторга си варненски шофьори. Доста интересен разговор по въпроса за цените на горивата "прихвана" репортер на Topnovini.bg в социалната мрежа между две лица, които ще обозначим с инициалите П. и Г.  

П.: Заредих 30 литра и всичко е ОК, той един приятел ги зарежда директно от Лукойл - отговаря варненецът на въпрос на свой приятел във Facebook за качеството на горивата в новата бензиностанция. 

Г.: Значи можело, а ? А всички долни пе*али, дето държат монопола, не свалят... Дано да няма много опашки, да мина утре, ако има още гориво...

П.: Има как, обясниха ми. Всички правят картелен монопол, иначе могат да свалят цените с 40 стотинки, максимум до 70.

Г.: Тоест и в момента Марешки си продава на печалба, без да се съобразява с останалите боклуци от картела?

П.: Точно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама