Румяна Бъчварова осъди поведението на Волен Сидеров в НАТФИЗ

02:31, 26 окт 15 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отидох пред НАТФИЗ, защото не приемам, че народни представители могат да се държат по този начин в автономно Висше учебно заведение и да пречат на млади хора да вършат спокойно работата си. 

 

Това написа във "Фейсбук" страницата си вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова по повод новия скандал около лидерът на "Атака" Волен Сидеров. 

  По думтие ѝ тя е отишла пред НАТФИЗ, за да защити и полицаите, които са били поставени в абсурдна ситуация, която на камерите е изглеждала още по-напрегната.   "Не е работа нито на един министър, нито на един депутат да бъде по това време в тази част на денонощието в изборна и много важна вечер. Имунитетът на народен представител, който и към настоящия момент, има Волен Сидеров ограничава действията на служителите на МВР спрямо него. Ще предприемем всички законни действия. Ще отида на разговор със студентите от НАТФИЗ утре, както им обещах тази вечер на улица "Гурко"", пише още Румяна Бъчварова.

  До ситуацията се стигна, след като Волен Сидеров, придружаван от свои депутати и симпатизанти, за втора поредна вечер нахлува в Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов".   Днес бе с мотивът, че търси студент, "който го е ударил в гръб". Обстановката в академията ескалира, като стотици граждани се стекоха към центъра на София за да защитят студентите от набезите на политика. На мястото пристигнаха и сериозен брой полицаи, а с тях и ръководството на МВР - министър Бъчварова, главният секретар Георги Костов и началникът на СДВР Младен Маринов.    Сидеров бе отведен от полицията в Първо РПУ, като по този начин бе спасен от гнева на тълпата, която искаше да се саморазправи с него. След двучасов престой в районното депутатът бе транспортиран в "Пирогов".   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама