Променят Конституцията заради Сидеров

12:01, 26 окт 15 / Политика 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ инициират промяна в Конституцията и отпадане на чл. 70, уреждащ имунитета на народните представители. Причината - последните непристойни действия на председателя на "Атака" Волен Сидеров, който дори удари полицай преди дни.

Още утре ГЕРБ ще започнат разговори с останалите политически партии за подкрепа за промяната. От думите на председателя на Народното събрание Цецка Цачева стана ясно, че имунитетът на народните представители няма да отпадне съвсем, но ще бъде уреден по нов начин. "Хипотезата на чл. 70 е тромава и не отговаря на обществените очаквания", каза Цачева. Остана предният член, който ги предпазва от наказателна отговорност за изказвания от парламентарната трибуна и гласувания в пленарна зала.

Към момента в Народното събрание има три искания за падане на имунитета на Волен Сидеров, както и едно искане за задържане. Цачева обясни, че ако до сряда председателят на "Атака" и неговият заместник Десислав Чуколов не се откажат от своите имунитети, парламентът ще сформира комисия, която да разгледа исканията на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама