Три села в община Благоевград избират кмет на балотаж

07:53, 28 окт 15 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три села от община Благоевград ще избират кмет на балотаж в неделя. Това са Церово, Еленово и Българчево, информираха от Общинската избирателна комисия.

В Церово един срещу друг ще се изправят Лефтер Едипов, който получи 38,37% от гласовете на своите съселяни, и Гергана Муева. За нея са гласували 22,77% от жителите на Церово.

Димитър Костадинов от БСП и Чанко Чанев от ГЕРБ пък ще се борят за кметския стол в Еленово. За кандидата на червените са гласували 39,29% от жителите на селото. Чанко Чанев е подкрепен от 44,64% от имащите право на глас.

Българчево ще избира своя селски управник между Елена Стойчева от БСП и Антоанета Николова от "Глас народен". Стойчева е получила подкрепата на 40,57% от съселяните си, а Николова - 23,43%.

В четири населени места в общината е имало само един кандидат за кмет. Това са Логодаж, Лешко, Бистрица и Дъбрава. Логодаж ще се управлява от Пламен Червенков от БСП, Лешко - от Галина Велкова, също от БСП, Георги Бочуков от ГЕРБ е кметът на Бистрица, а нов мандат получава управникът на Дъбрава Росен Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама