Уолстрийт джърнъл: НАТО планира да увеличи военните си сили по границата на Русия

12:24, 29 окт 15 / Свят 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Страните членки от НАТО обсъждат увеличение на броя на войските, разположени по границата с Русия, и поставянето им под официално командване на Алианса, съобщава „Уолстрийт джърнъл“, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Един от плановете предвиждал разполагането на четири батальона с численост от 800 до 1000 души в Полша и трите Балтийски републики – Литва, Латвия и Естония.

Друг план пък предвиждал разполагането на един самостоятелен батальон на НАТО някъде в региона.трите балтийски страни. Според друг, в района трябва да има само един натовски батальон.

Решението за разполатането на допълнителни войски на Алианса се обяснява от "Уолстрийт джърнъл" с това, че след анексирането на Крим от Русия миналата година, страните от региона са притеснени за следващия ход на Москва, особено след като руската армия е засилила военните си учения в региона.

Според медията, засега планът се намира в начален стадий и все още не е представен за одобрение на Северноатлантическия съвет, а и решение за него едва ли ще бъде взет преди срещата на високо равнище през юли догодина, се казва още в статията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама