Иван Иванов, кандидат за кмет от БСП: Търгуват община Шумен като стока

14:30, 29 окт 15 / Политика 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Тежки политически пазарлъци вървят в момента. Общината се търгува като стока, служителите в общината станаха стока. Заявявам, че ако бъда избран, моята работа ще бъде не да уволнявам хора, а да намеря начин да увелича заплатите на работещите в общинската администрация." Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ кандидатът за кмет на Шумен от БСП Иван Иванов в сряда вечерта.

Провокиран от въпрос на водещия Димитър Цонев как би работил с многоцветния общински съвет (9 партии), Иванов обясни, че познава всеки от новоизбраните съветници и е сигурен, че те са достойни хора и ще спазват клетвата си да работят в полза на града и гражданите му. "Тази община и в предишни години е работила с многоцветни мнозинства, аз сам съм бил съветник 6 години, нямам притеснения от това", каза Иванов.

Той обясни, че управленската му платформа е гражданска, а не тясно партийна и предвижда пряко участие на гражданите във вземането на важните за града решения, като се включат в т.нар. обществени съвети в четири основни обществени сфери. "Да привлечеш интереса на хората към управлението е много важно, това е споделената отговорност", обясни Иван Иванов.

Кандидатът за кмет заяви, че за балотажа на 1 ноември очаква подкрепа от всички партии от патриотичния спектър и от почти всички, участвали в изборите на първия тур. Изключение прави АБВ, които,  противно на устава и платформата си, обявиха, че застават зад кандидата на ГЕРБ.  "Убеден съм, че мога да стопя разликата от близо 20 %. Още в изборната нощ телефонът ми прегря от обаждания за подкрепа", призна Иванов.

В ефира на обществената медия той отново обърна внимание на подозрителната разлика от близо 3 000 гласа между личната подкрепа за кандидат-кмета Любомир Христов (13 000 гласа) и за партийната листа (10 000). "Такава огромна "ножица" не се наблюдава в резултатите на никоя друга партия и е причина да говорим за съществуващ реален риск от нечестни избори в Шумен. Анализираме протоколите от секциите сега и ще преценим дали това не е повод да обжалваме избора", призна Иван Иванов.

Пресцентър на БСП-Шумен

Купуването и продаването на гласове и престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама