Мощен патриотичен вот зад кандидата на БСП в Шумен

14:49, 29 окт 15 / Политика 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Патриотични формации, участвали в изборите за местна власт на 25 октомври в Шумен, ще подкрепят кандидата на БСП на балотажа в неделя. Това стана ясно днес след серия от преговори между двата тура на изборите.

След анализ на програмите на двамата участнци в балотажа, националното ръководство на НФСБ е взело решение да подкрепи Иван Иванов, става ясно от нарочна декларация, изпратена от местния офис на Валери Симеонов. Подкрепа официално са заявили и от коалиция "Народен съюз", както и от "Движение 21".

На пресконференция вчера представителят на партия Българска социалдемокрация Юлиян Костов също обяви подкрепа от страна на формацията за кандидата на БСП. "Изцяло заставаме зад Иван Иванов. Призоваваме всички наши симпатизанти, не се съмняваме, че това е правилният избор", каза Костов.

За кандидата на БСП потдърждават поддръжката си също Социалдемократическата партия и партия "Нова зора", които гарантираха подкрепа още преди първия тур.

Кандидатът на БСП Иван Иванов заяви вчера, че споделя исканията на местната коалиция "Патриоти за Шумен", която още в понеделник обяви, че застава зад онзи от кандидатите, който гарантира "реформи – истински, действащи, решителни – в общинската администрация и общинските фирми, и казва "Не" на назначенията на партийна и етническа основа, конкурсно и експертно начало за избор на най-подготвените и доказани специалисти".

"На 1 ноември очаквам подкрепа от всички партии от патриотичния спектър и от почти всички, участвали в изборите на първия тур. Съжалявам за АБВ - една партия, определяща себе си като лява. В неделя вечерта говорих близо час с областния председател Пламен Петков и не е истина обяснението, че нашето ръководство не ги е потърсило. Просто техният отговор е да подкрепят ГЕРБ и то без особена мотивация. Такова отношение към техните леви избиратели е некоректно и те едва ли подкрепят дясна партия с дясна политика", коментира Иван Иванов. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама