БСП поиска касиране на изборите в София

15:57, 29 окт 15 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки симпатизанти и членове на БСП-София протестираха пред сградата на Столична община с искане за повторно преброяване на бюлетините и оставката на Диляна Иванова, председател на Общинската избирателна комисия (ОИК). Протестиращите сигнализираха за нарушения в протоколите и неотчетен преференциален вот, предаде репортер на София Topnovini.bg.

На протеста присъстваха председателят на БСП-София Калоян Паргов, депутатът от левицата Жельо Бойчев, зам.-председателят на Градския съвет на БСП Георги Свиленски, зам.-председател на ГС на БСП София и един от председателите на СИК в столицата Ваня Вешева.

Протестиращите определиха изборния процес в София като безпрецедентен хаос.

"Председателят на ОИК трябваше да организира изборния процес така, че да не се случи това, което стана в зала “Арена Армеец”", каза Георги Свиленски.

Според Ваня Вешева София, че правителството е имало цялата година да промени Изборния кодекс, ако в него е имало неточности.

Освен организацията, от БСП критикуваха и обработването на резултатите. Обявиха, че протоколите са пълни с грешки и вотът в столицата е опорочен.

"Знам, че съм гласувала с преференция за определен кандидат за общинската листа. Влизам с сайта на ЦИК, намирам протокола от изборната секция, в която съм гласувала – моята преференция липсва – какво значи това", пита Светлана Алексиева.

Калоян Паргов заяви, че всички са тук, за да кажат, че така не може, а депутатът Жельо Бойчев допълни, че от БСП ще настояват да бъде касиран този вот, ще настояват да бъдат отворени чувалите и да бъдат преброени действителните гласове.

Протест на БСП пред сградата на Столичната община ще има отново утре. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама