„Горещи точки в педиатрията“ събира медици от цяла България в Русе

06:37, 30 окт 15 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 30 и 31 октомври в Канев Център ще се проведе ХI-то издание на Научно-практическата педиатрична конференция „ГОРЕЩИ ТОЧКИ В ПЕДИАТРИЯТА“. Организатори са Русенският университет, Съюз на учените – Русе, Катедра „Педиатрия“ на Медицински университет-Варна и МБАЛ-Русе.

Конференцията „Горещи точки в педиатрията“ е едно от събитията, които събират стотици медици от цялата страна за споделяне на опит и добри практики, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Тази година се очакват между 350 и 400 участници, педиатри и общопрактикуващи лекари, от Русе, Плевен, София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Шумен, Разград, Силистра, Търговище, Велико Търново, Габрово, Добрич. Ще присъстват ръководители на катедри и хабилитирани преподаватели от петте медицински университета в България.

Официалното откриване е на 30 октомври, от 15 часа, с приветствия от д-р Даниела Дариткова, Председател на Парламентарната комисия по здравеопазване, и проф. Владимир Пилософ, председател Българската педиатрична асоциация. Приветствие ще отправят чл.-кор. проф. Христо Белоев, ректор на Русенския университет, и представители на Община Русе.

Проф. Пилософ и проф. Нели Петрова-Димитрова от Института за социални дейности и практики ще представят проекта „Чуй детето!“. Участниците в конференцията ще обсъждат проблемите при работа с клиничните пътеки в педиатрията и ще бъде направен анализ на грешките и неудачите в педиатричната практика чрез проверките на медицинския одит.

Традиционно през годините на форума в Русе гостува проф. Ласло Сиони от Будапеща, един от водещите европейски и световни педиатри, хепатолог и трансплантолог. Тази година той е възпрепятстван да присъства физически на събитието, но ще отправи приветствие онлайн. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама