Йорданка Фандъкова: Предупредих ЦИК, че ще има проблеми на изборите, никой не ме чу

08:32, 30 окт 15 / Политика 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на София Йорданка Фандъкова е предупредила Централната избирателна комисия, че ще има сериозни проблеми с провеждането на изборите в столицата. Още през август тя им изпратила писмо, в което споделила опасенията си, заради промяната на Изборния кодекс и намаляването на членовете на ОИК. Това обясни Фандъкова в сутрешния блок на bTV.

„При 19 члена на комисията за над 150 секции в столицата- просто няма как да не се появят проблеми. Предупредих ЦИК, но никой не ме чу тогава“, заяви кметът.

„Въпреки това искам да благодаря на хората,които преживяха този ужас, но останаха до изборните протоколи. Това, което аз не приемам е, защо нито ЦИК, нито ОИК не реагираха адекватно и то тогава, когато вече видяха реалната драма на хората в зала "Арена Армеец", каза още Фандъкова.

Кметът на София коментира и темата с поведението на депутата Волен Сидеров, като подчерта, че темата за сигурността е била основна в предизборната й кампания. Тя допълни, че не одобрява подобно поведение от политик.

„Това не е прецедент. Тези хора влязоха в офиса ни в Столичната община и хората, с които работя, изживяха същия стрес. Това е начин да покажеш, че съществуваш”, заяви Фандъкова.

Йорданка Фандъкова каза още, че очаква балотажът в неделя да не е толкова тежък, като местните избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама