Стойка Петрова със силно представяне на турнир в Румъния

06:46, 31 окт 15 / Спорт 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състезателката на боксов клуб „Русе” Стойка Петрова надделя над съотборничката си от националния тим Станимира Петрова на полуфинала на международен турнир в Румъния. Двете българки се състезават в категория до 51 килограма.

Тримата съдии на срещата отредиха Стойка за победител в три от четирите рунда. Стойка Петрова няма намерение да отстъпва лидерската си позиция в категория до 51 кг, съобщиха от боксов клуб „Русе”. Тя е амбицирана да продължи подготовката си за Олимпиадата, която е съпътствана с участие в редица международни състезания под ръководството на треньора на националния тим и на клуб „Русе” Павел Сяров.

Турнирът в Румъния започна на 28 октомври и приключва днес, 31 октомври. В събота състезателката на „Русе” Габриела Димитрова ще се качи на ринга срещу съперничка от Унгария в категория до 54 кг. Друга национална състезателка - Венелина Поптолева в категория до 48 кг ще се боксира с представителка на домакините, Станимира Петрова среща състезателка от Италия, а Стойка Петрова – румънска състезателка.

Турнирът се провежда по системата всеки срещу всеки в продължение на четири дни, съобщават още от БК "Русе". Треньорът на националния тим - жени Павел Сяров избра четири български боксьорки за участие в състезанието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама