Четвърт век празнува казанлъшкото училище „Мати Болгария“

07:28, 31 окт 15 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Казанлъшкото основно училище  „Мати Болгария“ празнува 25 години от създаването си. Школото е първото у нас под егидата на общонародно движение „Мати Болгария”. В Казанлък то реализира идеала за връщане на възрожденските ценности в образованието. Като член на организацията на обединените училища към ЮНЕСКО има достъп до европейските и световни постижения в областта на образованието.

Училището е създадено на 15 юни 1990 г. с решение на ИК на ОбС - Казанлък. На 14 февруари 1991 г. тържествено е прието името „Мати Болгария”, което е заглавие на едно от най – известните произведения на възрожденския будител и книжовник Неофит Бозвели. Кръстник на училището е писателят Петър Константинов. Първи ноември - Деня на народните будители, е патронен празник на учебното заведение.

На тържественото утро послучай патронния празник на училището директорът на основно училище „Мати Болгария“ Пепа Дукова връчи почетни плакети на учители и бивши директори за техните заслуги за развитието на образованието в община Казанлък и за издигане престижа на училището. Връчени бяха и грамоти на граждани на Казанлък, които със своята дейност и съпричастност към инициативите на учебното заведение са допринесли за неговото развитие.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама