Младежи представят в Пловдив идеите си за по-добра България

07:30, 31 окт 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима свежи и позитивни младежи ще споделят в Пловдив идеи за това в каква България искат да живеят. Това ще се случи днес на първия форум BG КЛЮЧе от 11 часа в клуб "Библиотеката" в Града под тепетата.

Заредени с енергия, идеи и ентусиазъм, младежите ще излязат пред публиката и в рамките на 15 минути ще представят своето мнение по обществено значими теми:

"Като държава и като общество не можем да си позволим да отлагаме съдбите на хората. За това ще се отнася и презентацията на Роси - за мургавия ни съсед, който от векове живее в задния ни двор, който ние сме му отредили, и който вече иска и трябва да влиза през входната врата", разказаха организаторите.

Друг участник в инициативата - Митко, е твърдо решен да се развива в България, но не иска да бъде последният човек, останал тук. Той ще представи свои виждания за това как България да стане по-привлекателна за младите.

Вяра пък ще върне вярата, че всеки от нас може да паси човешки живот чрез избора, който правим по темата за трансплантацията и донорството.

Как училището може да бъде интересно, а българското образование да изгражда личности, ще разкрие Ани, която е избрала да се посвети на професията учител.

От Симеон пловдивчани ще разберат какво всъщност представлява неформалното образование и какви са неговите бонуси. Той ще излезе на сцената на BG КЛЮЧе, за да покаже къде сме изгубили 12 години от живота си и как да си ги върнем

Криси пък ще покаже един нов и пъстър свят на различни култури с фокус лютата чушка и пъстрата Латинска Америка.

След своите презентации младите хора ще отговарят на въпроси от аудиторията и специалните гости на събитието (Георги Генчев от Информационния портал на НПО в България ngobg.info, Анастасия Гоцева, директор "Младежки политики" в Министерството на младежта и спорта, и Пролет Велкова, журналист от Дарик радио).

Входът е свободен, на сайта на проекта BG КЛЮЧе може да се направи предварителна регистрация. .

Събитието ще бъде предавано онлайн пряко. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама