Здравните инспектори в Разградско са проверили 2 307 обекта за спазване на забраната за тютюнопушене

08:53, 31 окт 15 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на годината здравните инспектори в Разградска област са проверили 2 307 обекта за спазване на забраната за тютюнопушене, информират от Регионалната здравна инспекция. Общо извършените дневни и нощни проверки са 2 746.

За първите десет месеца на годината най-много проверки са извършени в други закрити обекти с обществено предназначение – 1231.

Това са бръснарски, фризьорски и козметични салони, фитнес зали, хотели и мотели, СПА центрове, магазини, игрални зали, площадки за игра, плувни басейни, железопътни гари, автогари, транспортни средства, банки, застрахователни дружества, административни сгради, театри и киносалони, музикални школи, центрове за временно настаняване, общежития, интернет зали и др.

487 са инспекциите, направени в лечебни и здравни заведения, 244  са проверките в обекти за хранене и развлечение. 

В детски и учебни заведения са извършени 266 инспекции за спазване на забраната за тютюнопушене, а 79 са проверките в открити обществени места - прилежащи терени и тротоари на ОДЗ и ЦДГ, площадки за игра, спортни обекти - по време на спортни и културни прояви, обществени места, на които са организирани мероприятия за деца и ученици и др.

При проверките са съставени осем предписания и 14 акта за нарушения. Издадени са и 14 наказателни постановления на стойност 4 400 лева.

Издадените предписания са за предприемане на необходимите организационни мерки за стриктно спазване на пълната забрана затютюнопушене в заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни.

По-голямата част от актовете са съставени за тютюнопушене в закрити обществени места - предимно в заведения за обществено хранене иразвлечения - кафе-аперитиви, барове, ресторанти, игрални зали, казина, както и на работни места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама