Съдът насрочи делата за обжалване на резултатите за съветници в Добрич и Каварна

09:06, 31 окт 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Добрич насрочи делата по жалбите срещу резултатите за избор на общински съветници в Добрич и Каварна.

Производството, с което от партиите „Движение 21” и ГЕРБ поискаха повторно броене на бюлетините, е насрочено за 2 ноември от 9 часа.  Жалбите на двете партии са обединени в едно дело.

Другата жалба на ПП ГЕРБ, с която се атакуваше решението за допускане до участие във втори тур на изборите за кмет на община Добрич на кандидатите на ГЕРБ Детелина Николова и на Реформаторски блок – Йордан Йорданов, е оставена без разглеждане от съда. Мотивът е, че пред съда могат да се обжалват решенията, с които се определя изборният резултат. Протоколните решения на Общинската избирателна комисия за определяне и допускане до участие във втори тур на изборите на първите двама кандидати, получили най-много от действителните гласове, не представляват решения за определяне на изборния резултат и не подлежат на обжалване пред съда, се посочва в решението на Административния съд. „Недопустимо е обжалването на актове на общинската избирателна комисия от първи тур на изборите, тъй като с тези решения се подготвя провеждането на втори тур, но не завършва процедурата по избора”, се казва още в решението.

За 3 ноември от 11 часа е насрочено за разглеждане делото, образувано по жалба на ПП "АБВ" срещу решението на Общинската избирателна комисия в Каварна за избор на общински съветници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама