237 полицаи са ангажирани с балотажа в Сливен

09:55, 31 окт 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
237 служители на ОД на МВР-Сливен ще бъдат ангажирани с охраната на СИК в деня на балотажа, съобщиха от полицията.Във връзка с првеждане на  Втори тур на Местни избори 2015 в ОД МВР-Сливен е създадена организация и са предприети действия за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. 

В Областната дирекция на МВР и Районите управления са сформирани оперативни щабове. Създадена е оптимална организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, подготвяно или извършено престъпление, включително и при нарушения, свързани с изборния проце. Сформирани са информационни групи,  които да взаимодействат с ГД „Национална полиция“, ДАНС и Прокуратура. Полицейските служители извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали сe докладвани в Прокуратурата и ОИК.

Гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес на открита денонощна линия в МВР. На  тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама