Пълна мизерия цари в Агенцията за социално подпомагане в „Меден рудник“

10:13, 31 окт 15 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клиенти на Агенцията за социално подпомагане в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник" са възмутени от условията, които ги посрещат в единствената приемна в комплекса. Мухъл, плесен и тъмни коридори се виждат в сградата, показва репортаж на Нова телевизия.

Проверка на медията на място е установила и други нередности, които социалните работници опитват да компенсират със собствени средства.

Най-потърпевши от лошите условия са майките, които отказват да водят децата си заради плесента и мизерията. Потресени са и мъжете, дошли да отменят в чакането по опашки съпругите си.

Несгодите на клиентите на социалната агенция обаче не свършват до тук.

Оказва се, че освен с мухъл приемната на Агенцията посреща своите клиенти и с тъмни коридори, защото просто осветление няма. Служителите обясняват тъмницата с остарялата електрическа инсталация в сградата. Оказва се, че на тях им се налага да вършат и друга неспецифична дейност само за да си спестят гнева на клиентите.

"Повечето консумативи, които виждате, са закупени с наши средства. И химикали, и хартия. Дори декларации снимаме понякога - с наши средства. Да не говорим, че търсим близки и роднини, които да поправят повредите", споделя Маргарита Кралева.

Ръководството на Агенцията в Бургас уверява, че проблемът с мизерията във всичките им офиси ще бъде скоро разрешен, тъй като са започнали ремонти в европейски пари. Сега се обновявало друго помещение, където ще се премести тази приемна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама