Кметът награждава баскет легендите на „Черноморец“ на днешния мач с „Берое“

12:09, 31 окт 15 / Спорт 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Димитър Николов ще награди съотборниците на великия Бойчо Брънзов, които два пъти извеждат Бургас на върха в баскетбола, печелейки Купата на България през 1965 г. и 1975 г. Тържествената церемония ще се състои в 18:00 часа днес, събота, непосредствено преди началото на мача „Черноморец” - „Берое”. Срещата е част от четвъртия кръг на шампионата на  Националната баскетболна лига (НБЛ) и ще се играе в зала „Бойчо Брънзов” (к-с „Зорница”). Входът е свободен.

„Каним бургазлии и всички фенове на спорта да дойдат в залата и да ни подкрепят”, призовава президентът на БК „Черноморец” Ивайло Петков. Той е един от хората, благодарение на които в последната година и половина мъжката формация на тима отново е сред баскетболния елит на страната. Миналата седмица акулите спечелиха първа победа в НБЛ за сезона, като триумфираха  над „Академик Бултекс”.

„Това, че най-добрите играчи на „Черноморец” ще бъдат на мача в събота ще е още по-голяма мотивация за нас”, допълва Петков.

Организиран баскетбол в Бургас има от 1946-та, само година след края на Втората световна война. Тогава е основан и баскетболният клуб „Черноморец”, който по онова време носи името „Ботев” – Бургас. Професионалният мъжки баскетболен отбор съществува без прекъсване. В годините  е даден живот на различни детски и юношески групи. Най-именитите треньори, оставили следа в съзнанието на хората, са Динко Хаджидинев и Панайот Владев.

Два пъти Хаджидинев извежда Черноморец до върха в турнира за Купата на България през интервал от 10 години. И в двата тима участва Бойчо Брънзов, който вече  не е сред нас. На  негово име е наречена залата в к-с „Зорница”, където ще бъде отбелязан юбилеят от победата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама