Магистрати учат гимназисти на право в Хасково днес

06:55, 03 ное 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подробности за пилотната образователна програма сред учениците от 8 до 11 класове от ПМГ „Акад. Боян Петканчин", ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров" и ФСГ „Атанас Буров", ще бъдат обявени днес на пресконференция в Окръжен съд Хасково.

Целта е  повишаване на информираността на учениците за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България.

 Пилотната програма в Хасково ще се осъществи под формата на лекционен курс в 10 клас в часа по „Етика и право" и посещения в окръжния съд и окръжна прокуратура, последвани от разяснения и дискусии, провеждане на симулативни процеси, а лектори по отделните теми ще бъдат съдии от Окръжен съд - Хасково и Районен съд - Хасково и прокурори от Окръжна прокуратура - Хасково и Районна прокуратура -Хасково.

След пресконференцията, от 14:30 часа ще бъде изнесена лекция на 11 клас от ФСГ „Атанас Буров" на тема „Възпитателни мерки за деца при противообществени прояви, начини и места за прилагането им"; „Трафик на хора" с лектори Пламен Георгиев - съдия в Районен съд - Хасково и Румен Сираков -районен прокурор на Районна прокуратура – Хасково, съобщават от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама