Печенката ще изнесе концерт в Шумен

07:03, 03 ное 15 / Култура 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адриана Николова - Печенката и Държавния симфоничен оркестър ще изнесат концерт SYMPHO BEAT BOX на 5 ноември от 18.35 ч. в Концертна зала „Проф. Венета Вичева”  в Шумен. Диригент ще бъде Калина Василева.

Младата музикантка е дена през 1995 г. в Плевен в семейство на музиканти – майка й е пианист и диригент, а баща й свири на кларинет и саксофон.

Адриана изучава пиано от ранна детска възраст. По-късно учи в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”, специалност „Оперно пеене”.

Успоредно се занимава с тенис на маса, дори е шампион на град Плевен. Обича също така да играе футбол.

През 2008 г. започва да се занимава с бийтбокс. Заинтригува я неин приятел, който постоянно издавал някакви звуци с уста. Така Адриана намира информация и започва да се занимава с това ново музикално течение.

Явява се на състезания по бийтбокс и печели два пъти второ място. През 2012 г. Печенката се явява на световното по бийтбокс в Берлин. Там тя се състезава с други 20 момичета и успява да победи французойката, наречена „Флашбокс”. На същото световно състезание освен Адриана, титлата за най-добър при мъжете печели българинът Александър Деянова /Скилър/, брат на певицата Лилана.

Печели трето място в конкурса „Император на микрофона” – Австрия.

В България Печенката е единственото момиче, което се занимава с бийтбокс. След наградата от Берлин, Печенката получава покана да учавства в песента на Графа и Бобо – „Дим да ме няма”, която се превръща в летен хит. В края на месец ноември 2012 г. излиза първият й самостоятелен клип – „Този бийт”.     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама