Зеленогорски: Ще покажа на Борисов протоколи, които говорят за купени гласове в Плевенско

08:06, 03 ное 15 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да се извиня на Бойко Борисов. Ще насроча среща с него, за да му обясня фактите и да му ги покажа. Ще му дам протоколи, които да ги анализираме и да видим дали е имало купуване на гласове в Плевенско. Това каза в ефира на бТВ съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Коментарът му беше по повод изказването на премиера Бойко Борисов в изборния ден. Тогава той заяви, че Зеленогорски трябва да му се извини, защото е твърдял, че ГЕРБ са купили гласове в Плевен и областта, а впоследствие кметско място беше спечелено от кандидат, който е подкрепен от реформаторите.

"Обадих му се и в деня на изборите да му кажа, че наш застъпник беше бит в и заплашван с убийство. Но мисля, че е най-добре да се видим на живо и да се разберем, като огледаме обстойно резултатите в областта“, каза още Зеленогорски.

За пример за купуване на гласове той даде село Буково, Плевенско. По думите му там 92% от хората са гласували за ГЕРБ, а едва 2% за други.

“Това е някаква неистова любов към ГЕРБ. Не е реално обаче, не е времето на Тодор Живков“, каза още той.

Зеленогорски разказа, че напрежението в Плевен не е точно между ГЕРБ и реформаторите, а между Реформаторския блок и „една плевенска клика, която нанася поражения и върху ГЕРБ“.

„В деня на изборите звънях до директора на областната дирекция на МВР, споделих с него  всички факти и сега ще ги покажа и на Борисов и ще ги обсъдим. На никой не прави впечатление, че в някои секции се гласува на 100% за една партия“, каза той.

Зеленогорски обясни, че седмица преди изборите 20-30 автомобила, предвождани от партийни лидери, са потискали хората в плевенска област и са се „движели като орда“.

„Аз подадох сигнал за това. Дадох им имената на тези хора и всички подробности, които имах. От областната полиция ми казаха, че тези хора са профилактирани. Вместо обаче да бяха привикали тях те извикаха мен на разпит“, посочи още Зеленогорски.

Той допълни, че на първия тур в Плевен са били купени над 12 хиляди гласа, но полицията трябвало да установи за кого са били те. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама