Интернет търговията с насипен тютюн процъфтява

08:10, 03 ное 15 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интернет търговията с безакцизен насипен тютюн процъфтява в последните месеци, показа задълбочено проучване на Топновини. Интересно е, че се наблюдава баланс между предлагането и търсенето, а изгодни предложения могат да се намерят във всички онлайн платформи за обяви. Запитванията също съвсем не са малко.

В последно време интернет търговците на тютюн използват нов за бранша си похват, като разпращат своите предложения директно по имейлите на потенциални клиенти. Обещанията са за „първокачествен тютюн, изчистен от боклуци“, Обичайно за България, доставката се осъществява с наложен платеж.

Продажните цени са в пъти по-ниски от тези на стоките с бандерол. Докато 50 грама тютюн с платен акциз струва около 8 лева в тютюнопродавницата, онлайн предложенията се въртят от около 30 лева за цял един килограм – около 5 пъти по-ниска цена.

За клиента остава неудобството да си свива сам цигари, качеството също не може да му се гарантира. Обществените форуми и социалните мрежи са пълни с оплаквания от опарени купувачи, получили некачествена стока срещу парите си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама