ВМРО искат касиране на изборите

08:16, 03 ное 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще искаме касиране на изборите за кмет в Пловдив, за да отпаднат съмненията, че има фалшификации. Това каза в ефира на БНТ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той посочи множество нарушения, които му давали основания да смята, че повторното преброяване на гласовете на балотажа може да покаже друг резултат.

„Проверихме само един протокол, който при повторно броене стопява разликата между двамата конкуренти със 100 гласа“, каза той и допълни, че Иван Тотев печели с 1400 гласа, което прави 0,2% разлика, затова всеки глас може да промени съотношението.

Лидерът на ВМРО разказа за нарушенията още от април, когато с адресна регистрация са се сдобили около 1000 общински служители от чистотата и други такива служби и никой от властите не реагирал на сигналите.

Каракачанов смята, че повторното преброяване няма да отнеме повече от половин ден, но за сметка на това ще отпаднат съмненията за фалшификации. И допълни, че този спор с ГЕРБ няма да влоши отношенията им като партньорски политически сили в управлението, особено ако ГЕРБ изпълнява програмата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама