"Марица" извоюва историческа Суперкупа на България по волейбол за жени

09:39, 03 ное 15 / Спорт 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състезателките на "Марица" (Пловдив) извоюваха историческата първа Суперкупа на България по волейбол за жени, съобщава клубният сайт.

Шампионките оформиха своя златен требъл за 2016 година след 3:1 (19:25, 25:16, 26:24, 25:19) над "Левски" (София) в зала "Иван Вазов" в Стара Загора.

"Левски" бе по-стабилният отбор през първия гейм, но шампионките отговориха повече от подобаващо във втората част. Те наложиха тотално надмощие на терена и бързо натрупаха голяма разлика.  В третия гейм пловдивчанки запазиха силната си игра. След като обаче бяха дръпнали далеч напред с 20:13, допуснаха отпускане и си усложниха задачата. Сините не само догониха жълтите в резултата, но дори първи стигнаха до геймбол при 24:23. С две отлични изяви на Виктория Григорова в центъра момичетата на Иван Петков все пак успяха отново да обърнат за 26:24 и поведоха в мача.

"Марица" влезе с мощно 4:0 в четвъртата част. Софиянки направиха плах опит да се върнат в гейма, но той не даде резултат.  Пловдивските момичета се бяха устремили към третия си трофей за сезона и не допуснаха повече обрати. Ас на Тенева донесе първия мачбол за шампионките, а след две разигравания и успешна атака на Събкова от зона 4 за 25:9 пловдивчанки вече ликуваха като победителки

Топреализатор на мача стана Кремена Каменова с 20 точки за "Левски". Най-резултатна за победителките бе Таня Събкова с 19 точки.  Центърът Виктория Григорова добави 18, като наниза цели 7 точки от блокада и 4 аса, а Радосвета Тенева – 16.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама