С тематична изложба в Русе стартираха "Дните на Канети"

09:53, 03 ное 15 / Култура 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вечерта на 2 ноември временно изпълняващият длъжността кмет на Община Русе инж. Димитър Наков откри официално изложбата „Светът на Канети“, съобщава Община Русе. Експозицията е подредена във фоайето на Доходното здание и е първото събитие от програмата на пилотното издание „Дни на Канети“, което ще се проведе от 2 до 12 ноември в Русе.

„Изключително удоволствие за мен е да споделя с вас първите мигове на вълнение от откриването на изложбата, която е само началото от серия мероприятия, посветени на Канети. Поздравявам всички участници в изложбата, както и организаторите, които за пореден път ни изненадаха приятно“, заяви инж. Наков. 

Директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов и художникът Валентин Георгиев са главните организатори на изложбата. Тя включва творби на Александър Христов, Анжела Димитрова, Вяра Гунева, Горан Памуков, Ева Какачева, Ина Иванова, Йоана Туджарова, Калина Емануилова, Мартин Митев, Петър Петров, Светлин Топузанов, Стоян Димов, Христина Димитрова, Хрисанд Хрисандов и Валентин Георгиев.

Идеята за нея се зародила по време на откриването на паметника на Елиас Канети и пърформънса, в който художници рисуват Света на Канети. 

В програмата на Дните е включена още една изложба - „Диалог III“, в която участие ще вземат 46 творби от български художници, родени или живеещи е Будапеща, Унгария. За финала на първото издание на „Дните на Канети“ е планиран концерт-спектакъл на Васил Петров под мотото „100 години Синатра“. 

В програмата са включени и събития като представяне на филма „Златния телец“, представяне на книгата на Хачик Лебикян „Неоседлани мисли“ и концерт в зала КДК на Биг Бенд – Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама