Дончева: Обединението на левицата в момента е невъзможно

10:13, 03 ное 15 / Политика 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обединението на левицата в момента е невъзможно. Казвам го не, защото не го искам, а защото отчитам обективни обстоятелства. Това заяви в ефира на бТВ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Думите ѝ са в отговор на въпрос защо БСП не спечели в нито един областен град.

„Там мисленето не само на партийното ръководство, но и това на хората надолу са, че аз и Георги Първанов сме им взели гласове, които са техни. Трябва да е ясно, че ние не сме им взели нищо, което е тяхно“, категорична бе Дончева.

По думите ѝ е естествено Атанас Мерджанов, "който е в така наречената първа класа на ръководството на БСП", да каже, че ръководството на партията, включително и в лицето на лидера й Михаил Миков, е подходящия и нужния лидер. Една от големите загуби на БСП на тези избори била в Северна България.

Според лидерът на „Движение 21" не се задава промяна в управляващата коалиция, тъй като за Бойко Борисов сегашната формула на управление е добра и резултатите и прехвърчалите искри по време на местния вот няма да променят това.

Дончева коментира и скандалите около Волен Сидеров в последно време, включително и в НАТФИЗ в предизборната нощ. Според нея държавата е имала своите законови начини да реагира на действията на лидера на „Атака", но очевидно Цецка Цачева и Румяна Бъчварова "нямат топките, за да свършат тази работа", а освен това имат патрон, който не се е изказал по темата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама