Три години затвор за шофьор, причинил смърт на пътя

10:28, 03 ное 15 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три години лишаване от свобода при първоначален строг режим отсъди Пловдивският окръжен съд за шофьор, причинил смърт на пътя. Подсъдимият Иван Ангелов е лишен и от право да управлява МПС за срок от четири години.

Ангелов беше признат за виновен в това, че на 9 февруари 2013 г. на главен път 1-8 от Пазарджик за Пловдив при управление на микробус "Мерцедес Спринтер" е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Бисер Йорданов и средни телесни повреди на Мария Ракипова, Филип Рангелов и Радослав Рангелов.

В деня на инцидента преди обед Иван Ангелов карал микробуса от Пазарджик за Пловдив. С него пътували пострадалите Филип Рангелов, Мария Ракипова и Бисер Йорданов, както и други лица. Всички те се връщали от Германия, където работели от години. Приблизително по същото време, но от Пловдив за Пазарджик, пътували и Ивайло Цветков и пострадалият Радослав Рангелов с "Шкода Октавия".

Ангелов се движел с превишена скорост. В един момент кривнал вдясно, излязъл извън пътното платното и навлязъл в банкета, който бил кален и затревен, след което се върнал обратно на пътното платно, навлязъл в лентата за насрещно движение със скорост 94 км/час, изгубил контрол и се ударил в лекия "Шкода"-та.

В резултат на удара пътуващите в микробуса Филип Рангелов и Мария Ракипова получили наранявания, а Бисер Йорданов починал. Ранен бил и пътуващият в "Шкода"-та Радослав Рангелов.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама