Чавдар Трифонов: Касацията на изборите не е добро решение за Варна

10:56, 03 ное 15 / Политика 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Касацията на изборите не е добро решение за Варна, тъй като ще утежни още повече ситуацията в града. Това заяви на пресконференция Чавдар Трифонов, кандидат-кмет на МК "Реформатори и патриоти - решението за Варна” и  бъдещ общински съветник в новия местен парламент.

Визирайки решението на съпартиеца му Николай Недков да се подпише под общата жалба на кандидат-кметовете Анелия Клисарова и Данаил Папазов, той обясни, че всеки има право да подаде жалба като гражданин, защото изборите са били силно опорочени в Секционните избирателни комисии (СИК). Това обаче е решение на Недков в качеството му на гражданин, подчерта Чавдар Трифонов.

"Броенето беше изключително тежък процес. 1500 протокола са били върнати от системата, което означава, че на всеки четири два са били връщани за поправки. Част от протоколите са били поправяни във вторник”, допълни Трифонов. Той подчерта, че след всички неуредици по време на изборите за избирателите остава голямо огорчение, защото не виждат ясно онова, за което са дали своя вот. По думите на неуспелия кандидат-кмет това е демотивиращо за гласоподавателите и е "нещо, което е против фундамента на държавата и устоите на демокрацията”.

"Трябва да се върви към електронно гласуване, така че българинът да се чувства удовлетворен, че гласът му е отчетен”, е мнението на Чавдар Трифонов. Той подчерта, че са получени редица сигнали от наблюдатели в комисии, че едно е било броено, а друго е записвано в протоколите.

Като цяло според групата на "Реформатори и патриоти” в бъдещия Общински съвет на изминалите избори не са допуснати толкова съществени нарушения, които да са довели до повлияване на резултата. Касае се обаче за много неприятни и много на брой чисто технически нарушения, за които не е обсъждано в детайли дали и как да бъдат атакувани по съдебен път.

На въпрос дали "Реформатори и патриоти" ще подкрепят мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет, Чавдар Трифонов отговори, че единността на групата е ясна. "Ще дадем подкрепата си не по принцип, а за политики и програми, когато видим самата работа”, подчерта той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама