Отложиха делото за катастрофата на гара Калояновец

11:33, 03 ное 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за жп катастрафата,  която стана на 12 юли м.г. на гара Калояновец, е отложено за 1 декември, съобщи наблюдаващият съдия.

44-годишният Христо Тиляшев, от Асеновград, е обвинен, че като машинист на бързия влак София-Варна не е спазил указанията на предупредителния и входния светофор. При наредено транзитно преминаване по четвърти коловоз на гара Калояновец, той е трябвало да насочи композицията от железен път 1 на път 2, но е управлявал влака със скорост от 106 км/час при разрешена за подобна маневра до 40 км/час.

При преминаването през стрелките локомотивът дерайлира, като повлича и петте вагона, които се обръщат на линията. При инцидента на място загина вторият машинист Венко Тодоров, със средни телесни повреди са още четирима. Ако бъде признат за виновен,Тиляшев може да получи присъда от 5 до 15 години затвор.

Насроченото за днес заседание трябваше да бъде по реда на съкратено съдебно следствие, поискано от защитата.  В същото време обаче са внесени и искания за събиране на допълнителни доказателства,  което прави недопустимо разглеждане на делото по този ред.

За заседанието на първи декември ще бъдат призовани всички 50 свидетели и 18-те вещи лица и делото ще се гледа по общия ред.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама