Георг Спартански: Не смятам да царувам

11:49, 03 ное 15 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не смятам да царувам, а да работя“. Това каза на първа пресконференция новоизбраният кмет на Плевен Георг Спартански. Той допълни, че по неговото мнение кметският пост не е самоцел, а средство за връщане достойнството на град Плевен с общи усилия.

„От утре ни чака работа. Намерението ми е да бъда кмет на хората, а не някаква виртуална личност, която се вижда само по плакатите. През следващите четири години ще положа всички усилия това да се случи и ще работя по 24 часа на денонощие“, допълни той.

Георг Спартански бе категоричен, че 99% от служителите на общинските фирми ще останат по местата си. Естествено ще има смяна, но само на хората заемащи ръководни постове, назначени по „семейна и приятелска линия“.

Градоначалникът каза още, че все още не са обсъждани кандидатури за заместник-кметове на община Плевен или председател на новия общински съвет.

„Очаквам областният управител на Плевен да организира полагането на клетвата от мен и общинските съветници“, коментира Спартански по този въпрос.

Накрая той благодари на всички, подкрепили го по време на тежката предизборна кампания. „Някои от опонентите ми на Първи тур ме подкрепиха в личностен план и това доказа, че можем да градим съвместно управление.

"Няма да пренебрегна ничий опит, стига той да е за доброто на общината. Няма как да не се възползвам от уменията на Цветан Антов например, който е доказан спортен специалист, или от тези на Христофор Дочев, който от години осигурява заплати за повече от 1 200 души персонал“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама