Спират за месец от движение автомобил, управляван от пиян и без книжка в Шумен

12:07, 03 ное 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За месец ще бъде спрян от движение лек автомобил “Хонда Сивик”, защото зад волана му е засечен шофьор без книжка и с 1.30 промила алкохол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Около 4.40 часа тази сутрин по бул. “Славянски” униформените спрели за проверка леката кола, зад волана, на която бил 26-годишният Д.Ш. от село Капитан Петко. Справката показала, че мъжът не притежава шьофьорска книжка, а тестът с дрегер отчел наличие на алкохол в издишания от нарушителя въздух. Допълнителна проверка изяснила, че колата е собственост на близък на Д.Ш.

Нарушителят е задържан за 24 часа, а по случая е образувано незабавно производство.

Броени минути по-късно покрай патрулката на пътните полицаи по бул.”Славянски” в Шумен преминал лек автомобил “Шкода Октавия”. Униформените забелязали, че возилото е със спукана предна лява гума, огънати калник и врата, имало и теч на масло. Водачът не спрял на подадената от униформените стоп палка. Екипът го последвал и пред театъра автомобилът бил спрян.

Изяснено било, че зад волана е 24-годишният М.К. от Шумен. Преди да бъде засечен от униформените, той се движил по ул.” Университетска” и се блъснал  в контейнер за смет. След тест с дрегер станало ясно, че управлява с 1.84 промила алкохол. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама