Славчо Атанасов: Ако има касиране на изборите, ще спечеля в Пловдив

12:42, 03 ное 15 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ако има касиране на изборите, убеден съм, че ще спечеля в Пловдив. Ако бяхме отворили чувалите преди четири години, резултатът също щеше да е в моя полза." Това заяви на специална пресконференция кандидатът за кмет на Пловдив от НФСБ Славчо Атанасов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Националният фронт за спасение на България" ще поиска ръчно преброяване на бюлетините от втория тур в Града под тепетата. "Юристите ни работят в тази посока", посочи Атанасов.

Припомняме, че на балотажа, провел се на 1 ноември, той загуби с едва 1400 гласа от кандидата на ГЕРБ Иван Тотев.

По думите на шефа на предизборния щаб на Атанасов - Илко Илиев, пък по време на цялата кампания са се забелязвали опити за манипулиране на изборите, а в изборния ден и за купуване на гласове.

"Най-шокиращото беше свързано с една голяма група хора - по непотвърдени данни 2000 души, които работят в общински предприятия на Пловдив. Те не живеят в града и не са регистрирани в Общината. Били са накарани да се регистрират като жители на Пловдив с инструкция да гласуват за ГЕРБ", заяви Илиев.

Той посочи също, че от партията на Валери Симеонов са подали сигнал в прокуратурата за това нарушени.

"Имаше много случаи в голям брой секции в Пловдив, където се получи "индиго ефект". За разлика от много други места, където се спази инструкцията на ЦИК тези бюлетини да се признават за валидни, в ОИК - Пловдив, това не се случи", отбеляза Илиев.

НФСБ е сигнализирала в прокуратурата и за купуване на гласове в район "Източен". Документирано е и как след 18 ч. са изтеглени патрулите на полиция от районите около секции, а към училищата са се отправили масово групи от гласуващи хора от малцинствените квартали. 

"Имаше случаи на фрапиращи фалшификации. Откъсваха бюлетините, които бяха в кочана и се попълваха с номера на ГЕРБ. След тогава ги пускаха в урните. Масово се раздаваха бюлетини с попълнен номер на ГЕРБ", отбеляза председателят на предизборния щаб на НФСБ.

В момента се проверяват и сигнали за големи разминавания на протоколи  на ОИК. НФСБ са получили различни протоколи от тези, които са били оповестени от ЦИК. Обяснението било, че на коляно са се попълвали и променяли протоколи.

"Ние трябва да се борим за отстояване на демократичните устои. Същината на демокрацията са изборите. Има смисъл от касация, въпреки че се съмняваме, че тя ще бъде позволена специално за град като Пловдив. 1400 гласа е нищожна разлика, а явно цялата мощ на ГЕРБ не стигна да ни победят и се наложи в седмицата на балотажа да се правят срамни партийни сделки", посочи на свой ред Славчо Атанасов.

По думите му ГЕРБ в последния момент са получили подкрепа от Реформаторския блок, местна партия, Здравко Димитров, земеделците и от Атанас Търев. "Това се нарича класическо партийно задкулисие", подчерта Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама