Варненският съд потвърди ареста на наркодилър

12:44, 03 ное 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24-годишният Петър Георгиев, разследван за притежание на амфетамини, предназначени за разпространение, ще продължи да обитава ареста, след като Варненският апелативен съд потвърди законността на задържането му под стража. В края на миналата седмица Окръжният съд във Варна (ВОС) остави без уважение молбата на обвиняемия за изменение на мярката за неотклонение.

Пресслужбата на въззивния съд припомня, че 24-годишният варненец е в ареста от края на август, когато след проверка у него са открити амфетамини, електронна везна и предмети, предназначени за разпространение на забранени от закона вещества. Младият мъж е привлечен като обвиняем за тежко престъпление по досъдебно производство на II РУ на МВР във Варна.

Днес апелативната инстанция сподели всички основания за законността на постоянния арест на Георгиев, посочени от ВОС. Събрани са достатъчно категорични гласни и други доказателства, че обвиняемият се е занимавал с разпространение на различни наркотични вещества. Преценката на магистратите обосновава предположението, че Петър е автор на престъплението, за което е разследван.

Нещо повече. Спрямо него е образувано и друго висящо наказателно производство от м.май тази година, отново за притежание на наркотици. Апелативният съд отчита факта, че за по-малко от 3 месеца Георгиев е разследван по две дела за наркопрестъпления. Това обстоятелство обосновава предположението, че ако е на свобода, обвиняемият може да извърши друго престъпление.

Въпреки че не съзира опасност той да се укрие, Варненският апелативен съд намира, че са налични всички посочени от закона предпоставки за продължаване на най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо дилъра. Определението, с което се потвърждава постоянният арест на Петър Георгиев, е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама