Съветниците и кметът на Бургас положиха клетва, Луков остава председател на ОбС

13:00, 03 ное 15 25 738 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Николов положи клетва като кмет на Бургас. Същото сториха и всички 51 общински съветници от местния парламент, както и кметовете на населените места в общината, които спечелиха местните избори.  Всички те подписаха клетвени декларации. Това се случи днес на първото заседание на новия Общински съвет, което бе открито от областния управител Вълчо Чолаков.

Областният управител пожела на всички съветници успешен и цял мандат. Към кметовете на населените места, той се обърна с пожеланието да бъдат диалогични и да работят за гражданите на общината, а към опозицията – да бъде конструктивна и да не позволява на този Общински съвет да взима решения, които са против интересите на гражданите.

Кметът Димитър Николов също се обърна с поздравително слово към всички присъстващи.

„Искам още веднъж да благодаря на бургазлии за високото доверие. Ще се постарая да го оправдая. На всички общински съветници пожелавам успешен мандат и нека в края му всички да имаме основание да се гордеем с добре свършена работа и с още по-модерен и благоустроен град. Вие, общински съветници, сте избрани от хората на Бургас и те очакват от вас работа, а не представителни функции. Призовавам ви да не късате връзката с избирателите и в края на мандата не само да не ви забравят имената, но и да  ви запомнят като хора, които са помогнали за развитието на града”, каза градоначалникът.

Председател на първата сесия  на местния парламент бе най-възрастният общински съветник Кирил Петков (БСП), който след избора на нов председател, подари по една червена роза на всички дами в Общинския съвет.

За председател на Общински съвет – Бургас бе избран отново Костантин Луков, като от общо 51 съветници, 46 гласуваха „За”, а 5 – против. Кандидатурата на Луков беше издигната от ГЕРБ и бе единствената предложена.

„Благодаря за доверието на тези 46 общински съветници, които ме подкрепиха да бъда отново председател на Общинския съвет. Благодаря и на бургазлии, които гласуваха с преференции за мен. Надявам се заседанията да тръгнат в различна посока от тази, която беше през изминалите 4 години. Нека бъдем по-конструктивни и по-стегнати, както и да говорим по същество. Решил съм в тези 4 години, които ми предстоят, да бъда по-умерен. Ще моля отсрещната страна да отговаря със същото”, заяви Костантин Луков.

Местата в новия местен парламент са разпределени по следния начин: ГЕРБ - 29, БСП – 5, НФСБ – 4, Реформаторски блок – 4, СЕК – 3, АБВ – 2, ДПС – 2, БДЦ – 1, ПП „Солидарност" – 1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама