Георг Спартански: Ще занеса протоколите от Буковлък на премиера Бойко Борисов

13:05, 03 ное 15 / Политика 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ще занеса изборните протоколи на премиера Бойко Борисов и ще го помоля лично да анализира резултатите от Буковлък“. Това каза на пресконференция Георг Спартански, който бе избран за кмет на община Плевен след края на втори тур.

По неговото мнение, в някои от малките населени места, е имало явно вмешателство в изборния процес. На много хора е оказван натиск от всякакъв тип, давани са обещания, отправяни са заплахи за побой и убийство, ако не се гласува по предварително указан начин.

„Един от нашите застъпници в Буковлък бе ударен в главата. Обграден от тълпа озверели хора, които явно не знаеха какво точно искат. Нашите представители там бяха блъскани, ръгани и обиждани. В крайна сметка изтеглих хората си от тези секции, защото здравето им е по-важно“. Така картинно обрисува своя поглед върху деня от втория тур Георг Спартански.

Според извадките от агенциите, през целия ден резултатите в Плевен са били 60/ 40 процента в полза на Спартански. Конкретните цифри сочат, че всички райони в града са гласували в негова подкрепа: Дружба 56 / 44 %, Сторгозия 55 / 45 %, Юнско въстание 59 / 41 %, Мизия 62 / 38 %. В Буковлък обаче цифрите сочат друго: 1941 гласа за основния политически опонент срещу 35 за него. По мнението му това е явно доказателство, че вотът в това и няколко други подобни населени места, е манипулиран.

"Интересно ми е как хората там демонстрираха доверие към някой, който дори не са виждали", заключи с въпрос Георг Спартански. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама