Готовност да сподели властта обяви новият кмет на Търговище

13:59, 03 ное 15 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 10 ноември новият кмет на Търговище д-р Дарин Димитров ще положи клетва. За тази дата е насрочена тържествената сесия на Общинския съвет. Това стана ясно днес по време на първата официална пресконференция на новоизбрания градоначалник. На нея присъстваха още областният управител Светлин Бонев в качеството си на организационен секретар на ГЕРБ-Търговище и областният председател на партията д-р Венка Стоянова.

Ден преди заседанието на местния парламент от ГЕРБ инициират среща на всички партии, които ще имат свои представители в новия Общински съвет партии. Очаква се на нея да се чуят позициите на всяка една от формациите за участието й в местното управление, включително и за разпределението на постовете в съвета и администрацията.

„Не смятаме да правим чистка в общината. Ние наследяваме една община, която е работеща. Ще видим всеки един човек каква експертиза има и ако той има достатъчен експертен потенциал ние сме длъжни да работим с него. Защото експертността в нашата община не е голяма и ние не можем да си позволим да назначаваме партийни кадри на такива длъжности, ако нямат достатъчна експертиза", заяви категорично новият кмет. Той обеща още, че ще работи за пълна прозрачност в управлението на общинските дела и се надява, че фигурата му ще може да консолидира всички партии. Д-р Димитров изрази готовност да се откаже от час от своя екип и така да даде възможност в общинската администрация да влязат хора, представители на другите политически сили.

За предстоящите си дела новият кмет заяви, че първо ще бъде направен одит, за да се види с какъв финансов ресурс разполага местната хазна и какво е планирано до края на годината. Той изрази готовност да търси подкрепа от държавата.

Благодарност към избирателите подкрепили ГЕРБ на местните избори изрази областният управител Светлин Бонев. Той подчерта, че на местно ниво партията разширява присъствието си, печелейки доверието на все повече избиратели, защото е последователна в политиката си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама